'I Love The Hague'


2014.06.04 Nasza Polonia

 

Tentoonstelling, Bibliotheek Centrale den Haag

Woensdag 4 juni 2014 tot maandag 30 juni 2014

Het Plein - fotograaf: Marcin Skowronek

Przypominamy, że 05 czerwca o godz. 17.30 w Bibliotece Centralnej w Hadze odbędzie się wernisaż wystawy fotograficznej „I love the Hague”. Polskę reprezentować będzie Pan Marcin Skowronek. Zapraszamy do kibicowania.

Buitenlandse fotografen die in Den Haag wonen (of er gewoond hebben), maakten foto's van de stad en gunnen ons zo een blik vanuit een nieuw perspectief. Hun foto's zijn te zien op de tweede verdieping van de Centrale Bibliotheek.

Hommage aan de stad
Door de ogen van buitenlandse fotografen zien we wat zij als interessant ervaren. Wat zij de moeite waard vinden om vast te leggen en te delen. De tentoonstelling is een hommage aan de stad en de creativiteit waartoe zij inspireert. Tegelijkertijd is het een aanzet tot een nieuwe blik op culturele diversiteit. Daarbij biedt de expositie een mogelijkheid voor de internationale gemeenschap van Den Haag om contact te leggen met Hagenaars, om te netwerken, nieuwe mensen te ontmoeten en elkaars cultuur te leren

Nieuwe elementen
In de editie van I Love The Hague 2014 zijn twee nieuwe elementen opgenomen: een speciale fotomuur, gewijd aan de viering van '200 jaar Koninkrijk der Nederlanden'. En kleding, ontworpen door Rito Fashion House. De ontwerpers hebben zich laten inspireren door de Haagse kunstenaars Escher en Mondriaan.

Deelnemers

U ziet foto's van fotografen uit verschillende landen.

Marcin Skowronek (Polen) werkt voor Europol in Den Haag. Geboren in Warschau, Polen, heeft hij zijn hele leven een passie voor fotografie gehad. Zijn specialiteit is straat- en landschapsfotografie, maar ook scčnes uit het dagelijkse leven trekken hem aan. Zijn foto's zijn gepubliceerd in enkele EU-publicaties.

Maria Nomikou (Griekenland) werd geboren in Thessaloniki. Ze werkte als professioneel fotograaf in Griekenland en later als foto-correspondent in Duitsland. Ze woont twee jaar in Nederland en heeft veel pleizer in het vastleggen van scčnes uit het dagelijkse leven.

Omri Bigetz (Israël) komt uit Tel Aviv. Na gewerkt te hebben als fotograaf in het Israëlische leger heeft hij ook persfoto's gemaakt. Omri kwam naar Amsterdam om kunst te studeren. In zijn werk combineert hij de elementen van de realiteit en het onwerkelijke, de interactie en de grens ertussen.

Anette Brolenius (Zweden) Anette Brolenius is een Zweeds diplomaat en portretfotograaf. In deze expositie toont zij de serie 'Het Mauritshuis'. Daarin experimenteert zij met licht in de traditie van de oude Nederlandse meesters.

Centrale Bibliotheek
Spui 68
2511 BT, Den Haag
tel: 070 - 353 44 55

 

Monday 12:00 - 20:00
Tuesday 10:00 - 20:00
Wednesday 10:00 - 20:00
Thursday 10:00 - 20:00
Friday 10:00 - 20:00
Saturday 10:00 - 17:00
Sunday 12:00 - 17:00

 

Het Plein - fotograaf: Marcin Skowronek