"De pop"


2015.06.16 Nasza Polonia


De Ambassade van de Republiek Polen en Uitgeverij Atlas Contact nodigen u van harte uit om aanwezig te zijn op de boekpresentatie van De pop, geschreven door Bolesaw Prus en vertaald door Karol Lesman.

 

 

De presentatie vindt plaats op donderdag 18 juni om 19.00 uur bij de Poolse Ambassade, Alexanderstraat 25 in Den Haag.

 

Karol Lesman zal vertellen over De pop. Met het vertalen van zijn lievelingsboek is een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan voor Lesman. Hij studeerde Slavische taal- en letterkunde aan de UvA en vertaalde ruim vijftig titels uit het Pools die meermaals werden bekroond.

 

Lesman zal daarna de eerste twee exemplaren van het boek uitreiken: aan de plaatsvervangend ambassadeur dr. Piotr Perczyski en aan Michel Krielaars, chef boeken bij NRC Handelsblad.

 

Bolesaw Prus (1847-1912) was afkomstig uit een verpauperd adellijk geslacht en maakte zich bij zijn landgenoten geliefd als columnist voor een aantal Warschause tijdschriften, waarvoor hij bijna dagelijks met milde humor maatschappelijke misstanden aan de kaak stelde. Naast journalistiek werk schreef Prus ook novellen en romans, waarvan De pop (1890) geldt als het absolute hoogtepunt. In Polen heeft het dezelfde canonieke status als de Max Havelaar in Nederland. De pop is een van de eerste boeken die heeft kunnen verschijnen dankzij het inmiddels befaamde Schwob-programma.

 

 

Er is mogelijkheid tot het aanschaffen van het boek en aansluitend zal een borrel plaatsvinden.

Wij hopen dat u aanwezig zult zijn bij deze presentatie. Wij horen graag of u aanwezig zult zijn via natalia.zweekhorst@msz.gov.pl

of 070 79 90 128.