10e Poolse Filmlente 14-15 en 21-22 april in Euroscoop

 


2018.04.08 Nasza Polonia

 

 


 

10 Polska Wiosna Filmowa. Filmfestival ''10e Poolse Filmlente'' in Tilburg en Schiedam
Van zaterdag 14 tot en met zondag 22 april zijn er weer een aantal prachtige Poolse films in Nederland te zien.


Onder de titel ''10e Poolse Filmlente'' brengt Stichting Pools Podium een viertal artistieke films van jonge, debuterende Poolse filmmakers, gebaseerd op moderne toneelstukken. Onder de noemer „Teatroteka” zijn deze films geproduceerd met het idee om een nieuwe generatie filmmakers de kans te geven zichzelf te uiten bij thema's, waar jonge mensen in Polen zich mee bezig houden.

Op het programma staan: Humani (IHUMANS) - komedie / science fiction, Porwać się na życie (Carried away) - komedie, Wasza wysoko¶ć (Your highness) - drama en Dolce Vita - komedie.

Extra: In het kader van de 100ste verjaardag van de onafhankelijkheid van Polen, zal er bij elke film een korte film vertoond worden uit de serie "Independent Poland - History in Moving Pictures”. Alle films worden speciaal voor dit programma geďmporteerd en zijn voorzien van Engelse ondertiteling. Het gehele programma is te zien in Euroscoop Tilburg en Euroscoop Schiedam. Het volledige programma voor beide theaters, met vertoningsdata en - tijden van de films en nog meer informatie is te vinden op www.poolspodium.org.


Kaarten kunnen worden besteld op de websites van de vertonende theaters: www.euroscoop.nl.

Voor meer informatie:


Natalia Schroten - 06-46 33 56 06 (contact media) Stichting Pools Podium: poolspodium@gmail.com

 

This festival is co-financed by the Polish Film Institute.