Geweldige Kinderboekenmarkt in het Atrium van het Stadhuis

 

2008.10.26 Nasza Polonia

 

Elk jaar weer is het feest voor de kinderen die van lezen houden tijdens de Kinderboekenmarkt in Den Haag op de zondag na de Kinderboekenweek. Het Atrium van het Stadhuis is dan gevuld met stapels van de nieuwste kinderboeken en voor iedere smaak is iets te vinden.

 

Nog mooier is het, dat de schrijvers en illustratoren mee zijn gekomen zodat de kinderen kennis met hen kunnen maken. Voor het eerst in de rij bij Paul van Loon is reuze spannend als je z'n griezelverhalen hebt gelezen! Het 'durfbewijs' is z'n echte handtekening of de handtekening van een van de andere bekende auteurs! Voor de meer dan 120 auteurs die komen signeren is het erg leuk om contact te hebben met hun lezertjes en de volwassenen die meekomen en de auteurs zijn ook volop in de gelegenheid om collegaschrijvers en illustratoren te ontmoeten. Auteurs die zich willen presenteren zijn van harte welkom zoals An van 't Oosten en Bert Kouwenberg die voor een volgend project een duo vormen. Verder waren op bezoek de Schrijvers van de Ronde Tafel en een vertegenwoordigster van het pas opgerichte Arubaanse schrijverscollectief die in november Kinderboeken-week in Aruba zullen gaan vieren.

 

Het Podiumprogramma stond in het teken van poŽzie, het thema van de Kinderboekenweek. Na het optreden van Kees van Kooten en zijn zoon Kasper wist iedereen hoe je de hele familie op de been krijgt voor poŽzie met humor en muzikale begeleiding, maar ook de meer beschouwende gedichten van Karel Eykman werden goed beluisterd. Voor de jongste kinderen stonden er de gezellige Voorleestent, de Voorleestafel met daarnaast de Poppenkast van Tante Mies. De workshops van Kinderdagverblijf 2Samen en het Koorenhuis waren zo ingericht dat kinderen van verschillende leeftijd hun keuze konden maken. Zij zetten hun fantasie aan de gang in diverse materialen en combineerden deze desgewenst met nieuwe media in animatietechnieken.


Het jaarlijkse Kinderboekenmarktboek was dit jaar geschreven voor kinderen vanaf 5 jaar door Mireille Geus (Gouden griffelwinnares 2006) en getekend door Paula Gerritsen. De uitgave is nog te bestellen voor 2,50 + verzendkosten.

 

Info:Hetty Looman

 

http://www.kinderboekenmarkt.nl/


Kinderboekenmarkt 2008 Foto Grace Wychowanska


Kees van Kooten -Kinderboekenmarkt 2008
Foto Grace WychowanskaCarry Slee -Kinderboekenmarkt 2008
Foto Grace Wychowanska


Kinderboekenmarkt 2008 Foto Grace Wychowanska