Foreign Ground: Poland


2010.10.08 Nasza Polonia

 

Vrijdag 15 oktober 2010

22.00-22.00 Programma (Strijkijzer, Concrete Cinema)

22.00-02.00 Feest (Strijkijzer, Shoot Me Café) Den Haag

Prijs € 15,-

(Alleen feest = € 7,50)

 

Maar liefst 4 miljoen Poolse migranten in West-Europese landen in 6 jaar. Dat is niet niks! De berichtgeving rondom de Poolse migratie heeft zich in Nederland voornamelijk afgespeeld op het gebied van de problematiek rondom migratie. De aandacht voor de rijke Poolse cultuur is daardoor helaas wat ondergesneeuwd. SMFF brengt daar graag verandering in, in samenwerking met de Poolse festivals: Animator uit Poznan, het KAN independent film festival uit Wroclaw, en het Pools Podium te Utrecht. Een selectie van het programma van deze festivals en twee hoofdfilms zijn tijdens SMFF 2010 te zien op de hoofdlocatie.

In samenwerking met het Pools Podium besteden we tijdens de speciale Poolse avond op de hoofdlocatie ook aandacht aan de independent filmscene in Polen, waarover de Poolse "awardwinning" filmmaker Dominik Matwiejczyk je helemaal bijpraat. Polen viert in 2010 het Chopin-jaar, ter gelegenheid van de 200ste verjaardag van de beroemde Poolse componist Fryderyk Franciszek Chopin. Shoot Me programmeert daarom drie korte Poolse animatiefilms die begeleid worden met muziek van Chopin.

Verder kun je een unieke performance bijwonen van artiest Marzena Turek Gas die meestal schildert op rollerskates maar deze keer ga haar sensuele project "Shapes of Colours" te bewonderen, een Poolse bruid bestellen bij de installatie "Polish Wife" van Anna Krenz en word je ook nog eens getrakteerd op een exclusieve performance van de improvisatieband The Curators, onder leiding van dezelfde Anna Krenz. Als je even lekker wilt chillen tussen dit Poolse culturele bombardement door dan is het zeker aan te raden de doorlopende expositie van schilderijen en foto's van kunstenaar Bartek Jarmolinski te bewonderen, die in zijn werk een prikkelende combinatie maakt van klassieke en moderne stijlen.
Dit deel van het festival werd ontwikkeld in samenwerking met de Stichting Den Haag & Midden-Europa.

 

Een exclusieve performance van Anna Krenz' live improvisatie band "The Curators" & DJ na afloop.

 

Animator (Poland)

Zaterdag 9 oktober 2010

17.00-18.30 Film (Strijkijzer, Concrete Cinema)

Zaterdag 13 oktober 2010


http://www.shoot-me.nl/en