HAAGSE KINDERBOEKENMARKT
- ZONDAG 18 OKTOBER 2009 -Atrium Stadhuis Den Haag

 

2009.10.07 Nasza Polonia

 

Het motto van dit jaar is 'Aan tafel! 'en het thema 'Eten en snoepen in kinderboeken en allerlei heerlijke 'eetboeken' zijn op dit feestelijke leesevenement te vinden. De nieuwste verhalenboeken zowel als informatieve kinderboeken liggen in de stands.

 

Op de 33ste Kinderboekenmarkt kunnen kinderen van alle leeftijden de hele dag ongedwongen genieten van alles wat met lezen te maken heeft.

 

Vele auteurs en illustratoren zijn op de Kinderboekenmarkt aanwezig om te signeren op een speciaal signeeraffiche waar meer dan 90 auteurs op zijn vermeld waaronder prijswinnende auteurs als Ted van Lieshout (Theo Thijssenprijs), Paul van Loon (10 jaar Kinderjury) Siep Postuma, (gouden penseel) Koos Meinderts,(Zilveren Griffel), Catharina Valclx, Nathelie Faber, Matthijs Immink (Vlag en Wimpel) en de verdere favorieten van heel veel kinderen. In verschillende workshops is alle gelegenheid om zelf mee te doen zoals bij Digitale fotografie (Koorenhuis) Striptekenles (Stroom) Knutselen (2Samen) en voor de kleintjes is er alle gelegenheid om te kleuren en prentenboeken bekijken.

 

F.Allen Griffin

Foto Karen Kommer

 

Op het Kinderpodium treden treden onder andere op Jacques Vriens& Annet Schaap. Tjibbe Veltkamp&Kees de Boer en Ton van Reen. Presentatie: De Kinderburgemeesters.

 

Het jaarlijkse KinderboekenMarktboek is ditmaal tweetalig. Nederland-Engels-, voor 10+. Titel: Het visioen van Tecumseh TenSee. Een magisch verhaal over een Amerikaanse jongen van Indiaanse afkomst die de dag voor zijn elfde verjaardag op onderzoek uit gaat naar een oud visioen en wonderlijke dingen beleeft. Een grotendeels autobigrafisch verhaal van de in Den Haag wonende Amerikaanse schrijver F'Allen Griffin.

 

Vanuit een samenwerkingsverband met de Haagse Biblioteek treedt Mathilde Stein op met 'Brave Ben' in een Engelstalig programma voor 4-6 jarigen en F'Allan Griffin is op het Kinderpodium in een Engels-Nederlandse talkshow met Jacques Brooijmans over Tecumseh TenSee.

 

De programma's van het Kinderpodium, de Voorleestent, de workshops en de signeertijden van de auteurs en illustratoren wordt de komende dagen ingevuld op de website.

 

Evenement:Kinderboekenmarkt
Datum: zondag 18 oktober 2009
open van 11:00 uur tot 17:uur.
Locatie: Atrium Stadhuis Den Haag. Spui 70.
3 minuten lopen vanaf het Centraal Station, nabij het Station Hollands Spoor. Parkeren onder en rond het Stadhuis
Website: www.kinderboekenmarkt.nl

 

Hetty Looman