Opening Galerie 't Fotokabinet

2008.04.06 Nasza Polonia

 

DEN HAAG - In het mooiste steegje aan Noordeinde, het beroemde Haagse kunstgebied, opent op Koninginnedag de nieuwe galerie 't Fotokabinet haar deuren. De collectie is een unieke selectie van vintage en hedendaagse fotokunst met het oeuvre van internationale meesterfotografen.

 

Zijn naam heeft 't Fotokabinet te danken aan zijn thuisbasis in de Nederlandse regeringsstad alsook aan het boetiek-concept van de galerie. Om de exclusiviteit van de aangeboden werken te waarborgen, heeft de eigenaar, Lion Greveraars, gekozen voor kleinschaligheid en strenge selectiecriteria.

Hij werkt met gelimiteerde oplagen, gesigneerde en gestempelde foto's van en door bijzondere mensen en werken van kunsthistorisch belang. Het voornaamste criterium is echter het unieke karakter van de afbeeldingen: de verzameling omvat verloren gewaande persfoto's, onverwachte vondsten, minder bekende werken bij het brede publiek en foto's met een kwinkslag.

 

Op de openingsexpositie van 30 april tot 30 juni 2008 zijn onder andere werken van meesterfotografen Philippe Halsman, Annie Leibovitz, Robert Capa en Helmut Newton te bewonderen. De tweede pijler is het aanbod van zeldzame vintage foto's van Hollywood-sterren, met modellen zoals Marilyn Monroe, Sophia Loren en Bette Davis, gefotografeerd door Clarence Sinclair Bull, George Hurrell en hun tijdgenoten. Van Nederlandse bodem is een serie popfoto's, met onder andere werk van Lex van Rossen en Anton Corbijn, aanwezig. Daarnaast zijn er fine art portfolio's in gelimiteerde oplagen van verschillende bekende en nog te ontdekken fotografen verkrijgbaar, waaronder eigen werk, onder de naam McLion.

 

't Fotokabinet kenmerkt zich niet alleen door de uitzonderlijke expositie, maar ook door het vriendelijke karakter van de galerie. Niet alleen potentiŽle kopers, maar ook liefhebbers van fotokunst en geÔnteresseerden vinden hier een warm welkom. Naast espresso en bonbons biedt de galeriehouder zijn gasten de mogelijkheid om zich in de materie te verdiepen: de bezoeker staat vrij om door mappen te bladeren, fotoboeken te bestuderen en de laatste ontwikkelingen met de gastheer of andere bezoekers te bespreken.

Met zijn ligging aan de populaire toeristische route en op slechts enkele honderden meters van het Paleis Noordeinde, is 't Fotokabinet een aangename verrijking van elke stedentrip naar Den Haag.

 


 


Helmut Newton - 'Kinski'


Philippe Halsman -'Dali'


't Fotokabinet

Maziestraat 2 (zijstraat Noordeinde)

2514 GT Den Haag

070 - 2202984

www.fotokabinet.nl

info@fotokabinet.nl

Toegang: vrij. Prijzen: tussen Ä 150 en Ä 6000. OfficiŽle opening op woensdag 30 april.
Openingstijden: Maandag gesloten. Dinsdag t/m zondag van 11.00 -
18.00 uur.
Koopavond donderdag tot 20.00 uur.