Rotterdam - Kunst aan de Kade 14


2008.03.30 Nasza Polonia
 
Zonnige Expositie Kunst aan de Kade 14 in COOPvaert met zeven Duch Florence Biennale Artists 5 April t/m 28 Juni 2008

 

De Gevolmachtigde Minister van de Nederlandse Antillen, de heer Paul R.J. COMENENCIA, zal op 5 April om 15.30 uur de expositie Kunst aan de KADE 14 in COOPvaert openen.

 

Deze derde expositie Opening in COOPvaert vind plaats op initiatief van BIKKEL.

 

In een ambiance die de Nederlandse Antillen ademt zullen de werken van zeven dFBa kunstenaars worden getoond. Tijdens de feestelijke Opening zal er een muziekoptreden zijn.

 

De exposerende kunstenaars hebben allen deelgenomen aan de BiŽnnale Internazionale dellí Arte Contemporanea. Deze internationale kunstmanifestatie wordt elke twee jaar gehouden in het Fortezza da Basso in Florence, ItaliŽ. Dit keer van 1 t/m 9 December 2007.

 

De Florence BiŽnnale staat onder beschermheerschap van de President van ItaliŽ en het Italiaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

 

De dFBa (dutch Florence Biennale artists) heeft een catalogus ontwikkeld waarvoor Prof. Dr. Rick van der Ploeg, oud-staatssecretaris Cultuur en Media, het voorwoord heeft geschreven.


De deelnemende kunstenaars zijn :

Bikkel, Marij Aarntzen, Gerdi Beks, PJ Bruyniks, Ineke van Dongen,

Wim Grooten en Barbara Hardmeier


De opening van de expositie vindt plaats in het bijzijn van de deelnemende kunstenaars. Bikkel zal haar nieuwste BIKKELBuKiís signeren en het eerste exemplaar aanbieden aan de heer Comenencia.

 
De expositie Kunst aan de KADE 14, met zeven dFBa kunstenaars, welke zal plaatsvinden bij COOPvaert, Blaak 776 te Rotterdam, duurt van 5 april tot en met 28 juni 2008.