2013.08.28 Nasza Polonia


FOTO-EXPOSITIE "ORIňNTEREN"


Opening: zaterdag 31 augustus 2013, 16.00 uur, Den Haag


OriŽnteren met fotograaf Nicola Zolin


Zaterdag 31 augustus opent Galerie 't Fotokabinet het nieuwe culturele seizoen met de expositie "OriŽnteren" van de Italiaanse fotograaf Nicola Zolin. De OriŽnt is voor velen het geografisch gebied 'waar de zon opkomt'. Zolin koppelt dat aan een gemoedstoestand, de innerlijke wens tot oriŽntatie, door zich onder te dompelen in de mystiek van Oosterse filosofie en spiritualiteit.

 

Nicola Zolin - Dervisci


De tentoonstelling is een verhalende weerslag geworden van de (zoek)tocht die hij van september 2012 tot aan juli 2013 maakte door de Balkan, Turkije, de Kaukasus, Azerbeidzjan, Iran, India en Nepal. Het zijn beelden van ontmoetingen met en observaties van soefi's, sjiieten en Iraanse jeugd die de sharia ontwijkt. Van het festival 'Kumbh Mela' en de heilige stad Varanasi in India, het hindoeÔsme en de sadhoes die afstand doen van materieel bezit, de spirituele meesters van Veda-geschriften en tantra-tradities en de boeddhisten die in kleine gemeenschappen het berggebied richting Tibet bevolken.

 

Nicola Zolin - Lipstick


Nicola Zolin (1984, Veneto) studeerde Massacommunicatie en Visuele Antropologie. Nadat hij enkele jaren voor verschillende NGO's werkte, koos hij voor een nomadisch bestaan als documentair fotograaf. Een eerder project was een tocht waarbij hij liftend en zonder geld van Nederland via de Westelijke Sahara naar BraziliŽ reisde. Onderweg organiseerde hij debatten en exposities over duurzaamheid. Met 'The Human Dimension' ontwikkelde hij een multidisciplinair project over en in IsraŽl en Palestina, waarbij zijn portretfotografie gecombineerd werd met de verhalen van locale bewoners. De foto's en geschreven artikelen van Nicola Zolin worden onder andere gepubliceerd in kranten en magazines als Repubblica, Birgun, EAST, Osservatorio Iraq en The Post International.

Nicola Zolin - Women from Fatih


'OriŽnteren' is te zien van zaterdag 31 augustus tot en met zondag 29 september 2013 in Galerie 't Fotokabinet in Den Haag.


Lion Greveraars

Galerie 't Fotokabinet, Maziestraat 2, 2514 GT Den Haag, www.fotokabinet.nl