Foto-expositie "Nicola Zolin: Eyes of a Stranger"

 

2011.02.27 Nasza Polonia

 

De expositie vindt plaats van zondag 27 februari tot en met zondag 27 maart 2011 in Galerie 't Fotokabinet in Den Haag. 

 

Na zijn succesvolle debuut in 2009 is er veel veranderd in het leven van de 27-jarige Italiaan. Op internationale festivals won hij prijzen.

Wim van Sinderen, curator van het Fotomuseum Den Haag, betitelde hem als "ruwe diamant" die zichtbaar bezig is een eigen signatuur te ontwikkelen. Zijn naaktportretten doen niet onder voor het werk van Sanne Sannes, de Nederlandse fotograaf die op 30-jarige leeftijd in 1967 overleed en pas daarna erkenning kreeg. Ander werk, zoals 'Sensibility' en 'The Atlantic Experience' toont gelijkenis met de fotografie van Magnumlegende Bruno Barbey.

NICOLA ZOLIN The Antlantic experience

Voor zijn eigen non-profit organisatie Locomotive reisde Zolin door Europa, Afrika en Zuid-Amerika. Liftend en zonder geld(!), waarbij hij afhankelijk was van de solidariteit van de mensen die hij ontmoette. Een avontuur om aan te tonen hoe mensen in betere harmonie met elkaar en het milieu kunnen leven. Vanuit zijn 'woonplaats' Den Haag werkt hij aan een serie over Palestijnen en zoekt hij naar wegen om met 'story telling' zich te kunnen begeven op het raakvlak van fotografie en journalistiek. Een bevlogen idealist, die doorlopend in beweging is. Beweging is dan ook het centrale thema in Nicola's fotografie. Symbool voor progressie, hoop en verwachtingen. Eerlijke foto's van observaties van menselijk gedrag. Ongepolijst en niet geretoucheerd. Waarnemingen van iemand die altijd onderweg is en toch betrokken wil zijn. Door de ogen van een 'stranger' in beide betekenissen: een eigenzinnige, vreemde buitenstaander.

 

Het werk van Nicola Zolin verschijnt in een gelimiteerde en gesigneerde oplage van 8 exemplaren. Galerie 't Fotokabinet is gevestigd in de Maziestraat in Den Haag (steegje Noordeinde) en geopend van dinsdag t/m zondag tussen 11.00 en 18.00 uur.

 

Lion Greveraars

 

Expositie: Nicola Zolin: Eyes of a Stranger

Waar: Galerie 't Fotokabinet

Maziestraat 2

2514 GT Den Haag

Wanneer: zondag 27 februari t/m zondag 27 maart 2011

Open: Dinsdag t/m zondag van 11.00 - 18.00 uur

Toegang: Gratis

Info: www.fotokabinet.nl, info@fotokabinet.nl