Expositie 'Tot in de verte' in E.M. Galerie Drachten

 

2013.09.20 Nasza Polonia

 

Vanaf 29 september tot en met 9 november 2013 loopt in E.M. Galerie te Drachten de expositie 'Tot in de verte', met werken van de Groningse kunstenaars Wilma Vissers en Jan Blank.Wilma Vissers


Wilma Vissers exposeert objecten, litho- en blinddrukken. Zij studeerde aan de kunstacademies in Den Bosch en Groningen. Zij exposeerde haar werk onder meer in Duitsland, de Verenigde Staten, Engeland, BelgiŽ, Frankrijk en Estland.

Wilma Vissers wordt zodanig geÔnspireerd door ruimte en leegte, dat zelfs in haar kleinste schilderijen ruimtelijkheid en oneindigheid aanwezig moeten zijn. Het is mede daarom dat zij jaarlijks enige tijd in Ierland verblijft.

Haar werk houdt het midden tussen schilderen en beeldhouwen. Bij haar is niet alleen ieder detail van elk afzonderlijk kunstwerk van belang, maar niet minder het grote geheel van bij elkaar gegroepeerde kunstwerken.

 

Jan Blank

 

Jan Blank studeerde onlangs af aan de Academie Minerva in Groningen. Hij exposeerde eerder onder meer in Ierland. Zijn schilderijen bestaan doorgaans uit verschillende beelden, die voortkomen uit schetsen die hij in de vorm van collages uitwerkt. Daarbij verkent hij met zijn materiaalgebruik het grensgebeid tussen concrete constructie en de schilderkunst. Elk van zijn schilderijen komt voort uit het vorige.


Een steeds terugkerend element in zijn werk is het venster, met daarin het idee van verlangen, ofwel een doorkijk naar een andere wereld. Andere veel voorkomende thema's in zijn werk zijn eenzaamheid, leegte en ruimte.

 

 

De opening vindt plaats op zondag 29 september 2013 om 15.00 uur. U bent van harte welkom

Elzbieta Middel

E.M.Galerie is gevestigd aan de Heideanjer 8/b in Drachten (op het Kantorenpark aan de A7) en is geopend op vrij en za van 13.00-17.00 uur tijdens exposities en verder na telefonische afspraak (06 22121831).

http://www.emgalerie.nl/nl/news/show/2/84