Street Science

 

2009.07.16 Nasza Polonia

 

Festival en tentoonstelling over de kunst van hiphop

Rotterdam doet zijn naam als hiphophoofdstad eer aan. Van 17 tot 19 juli deint de Maasstad mee op de beats van de tweede editie van hiphopfestival ‘Street Science’: een synergie van allerlei vormen urban culture, met onder meer breakdancewedstrijd Bboy Classic. Street Science strijkt neer in onder andere het Centrum Beeldende Kunst, WATT en Lantaren/Venster. Het is een festival met het gedachtegoed van HipHop als uitgangspunt. Muziek, dans en beeldende kunst zijn de pijlers.

Subway Art, de eerste ‘boom’ van graffiti in Amerika, bestaat een kwart eeuw en de traditie die daarin in korte tijd is ontstaan, is nog steeds goed merkbaar op allerlei graffitiplekken over de hele wereld. Dat wordt gevierd. Ook is een expositie te zien van de legendarische Martha Cooper, die foto’s maakte in zeer verschillende HipHop tijdperken. De startende HipHop scene uit de jaren tachtig is zo anders dan de Rotterdamse bboy scene van na 2000. Een aantal foto’s die Cooper maakte van Rotterdamse festivals, worden geëxposeerd in het Centrum Beeldende Kunst waar het podium uiteraard weer dienst doet voor allerlei dans en muziek en ook de hedendaagse beeldende kunst van de HipHopscene zijn opwachting maakt. 

 
Opening Street Science en Bboy Classic 2009 vrijdag 17 juli:

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam, Nieuwe Binnenweg 75, Rotterdam


18.30  

Welkom door Aruna Vermeulen (HipHopHuis) en Tyrone van der Meer (45 live). Opening van de expositie van fotograaf Martha Cooper door rapper Gery Mendes Borges a.k.a. GMB. Lezing door hiphoppionier Cool Herc over hoe het 25 jaar geleden allemaal begon. (18.00 deuren open)

 
19.15

Q& A en aansluitend mogelijkheid de expositie van Martha Cooper in het Centrum Beeldende Kunst te bezichtigen

 
De tentoonstelling van Martha Cooper duurt van 18 juli t/m 2 augustus 2009. (Nieuwe Binnenweg 75, Rotterdam. Di-zo 12-17 uur)


Centrum Beeldende Kunst
Al 25 jaar de kortste weg naar kunst in Rotterdam
 
Nieuwe Binnenweg 75
3014 GE Rotterdam
010-4360288
www.cbk.rotterdam.nl