Magnum Opus

 

2011.06.11 Nasza Polonia

 

Master photographers of Magnum photo agency. Zondag 19 juni - zondag 17 juli 2011.

In Galerie 't Fotokabinet in Den Haag vindt op zondag 19 juni 2011 om 14.00 uur de opening plaats van de foto-expositie ‘Magnum Opus'.


 

Foto Elliott Erwitt

 

Met de Latijnse term ‘Magnum Opus' wordt het meesterwerk van musici, auteurs en kunstenaars aangeduid. In de twintigste eeuw werden veel meesterwerken binnen de fotografie gemaakt door fotografen van het in 1947 opgerichte Magnum Photo Agency. Het van oorsprong Franse bureau werd vlak na de Tweede Wereloorlog opgericht door een viertal prominente fotografen: George Rodger, Robert Capa, David Seymour en Henri Cartier-Bresson. Het succes van Magnum is te danken aan de strenge ballotage voor toelating van nieuwe fotografen. De portfolio's van aspirantleden werden en worden door bestaande leden beoordeeld. De procedure om tot volwaardig lid van Magnum benoemd te worden duurt zo'n vier jaar. Niet alle fotografen bleven -zelfs na deze inspanning- het bureau trouw en vervolgden hun carrière elders. Maar welhaast iedere fotograaf van belang was voor langere of kortere tijd verbonden aan Magnum.

 

Met de expositie ‘Magnum Opus' brengt Galerie 't Fotokabinet een eerbetoon aan het bureau en de makers van zoveel iconische foto's. De collectie, die deels bestaat uit zeldzame originele persfoto's, toont beelden die in het geheugen gegrift staan. Tijdens deze expositie is vintage werk te zien én te koop van Henri Cartier-Bresson, Robert Capa, Misha Bar-Am, René Burri, Elliott Erwitt, Philippe Halsman, Jeanloup Sieff en Sebastiao Salgado.

 

 

Locatie: Galerie 't Fotokabinet

Adres: Maziestraat 2

2514 GT Den Haag

Wanneer: Opening: zondag 19 juni 2011 om 14.00 uur

Expositie: zondag 19 juni t/m zondag 17 juli 2011

Tijden: Dinsdag t/m zondag, 11.00 -18.00 uur

Toegang: Gratis

 

Contact: Lion Greveraars

Website: www.fotokabinet.nl

E-mail: info@fotokabinet.nl

Telefoon: 070 2202984