Seweryn Swacha & Paul Corvers in E.M. Galerie

 

10.03.2012 Nasza Polonia

 

E.M. Galerie in Drachten toont van 11 maart tot en met 21 april 2012 schilderijen en werk op papier van Seweryn Swacha en daarnaast schilderijen van Paul Corvers.

 

SEWERYN SWACHA ( PL) -schilderijen en werk op papier   

 

Seweryn Swacha studeerde in 2006 af aan afdeling Kunsten van de Universiteit van Zielona Góra in Polen. Zijn schilderwerk staat ver af van de klassieke of traditionele schilderkunst. In zijn werk, onder de titel "Ik weet niet dat ik iets weet- zonder kunstenaars", componeert hij collages. In zijn creatieve proces reproduceert hij iconen van popsterren, topmodellen en representanten van de hedendaagse massacultuur.

 

Het werk van Swacha is te kenschetsen als antistyling en subversief. Zijn stijl is interactief en hij is wars van het populisme dat in de hedendaagse kunst oververtegenwoordigd is.

PAUL CORVERS (NL) - schilderijen

 

Paul Corvers uit Den Bosch exposeerde als vaste kunstenaar eerder in E.M.Galerie. Hij schildert landschappen. Het landschap was voor hem aanvankelijk geen vanzelfsprekende keuze, maar is dit wel geworden. De vertaling van landschappen naar beelden is door de jaren heen steeds verder aangescherpt. Waren er eerst nog verwijzingen naar duidelijke onderdelen of detailleringen van landschap of natuur, geleidelijk aan is er meer afstand en overzicht in het werk gekomen. Dit levert verstilde beelden op. Liefst geen sporen van menselijke aanwezigheid of activiteit; lege landschappen of verwijzingen daarnaar. Hoewel het beeld stiller is geworden, speelt de verf een veel grotere rol in het geheel. Het gaat vooral ook over het schilderen zelf.

 

De opening vindt plaats op zondag 11 maart 2012 om 15.00 uur. U bent van harte welkom

E.M.Galerie is gevestigd aan de Heideanjer 8/b in Drachten (op het Kantorenpark aan de A7) en is geopend op vrij en za van 13.00-18.00 uur tijdens exposities en verder na telefonische afspraak (06 22121831).

www.emgalerie.nl

www.galeries.nl/emgalerie