Fotografiemap Jong

2008.10.06 Nasza Polonia

Vanaf komende zaterdag 11 oktober tot en met zondag 9 november staat de kunstuitleen (CBK Rotterdam) in het teken van fotografie: een solo presentatie van Marijn de Jong, workshops op basisscholen, een uitleententoonstelling voor de abonnees van onze kunstuitleen, en de fotomap 'Jong! Toen en nu'.

Met het oog op het naderende jongerenjaar 2009 selecteerden we zes foto's met als onderwerp jongeren - drie historische foto's, drie foto's van nu -om in gelimiteerde oplage uit te geven. Samen met het Nederlands Fotomuseum kozen we werk van Aart Klein, Peter Martens en Kees Molkenboer. De drie hedendaagse kunstenaars zijn: Marcel Bosch, Tom van Limpt en Desiree Palmen.

Het zijn zes bijzondere kunstwerken die individueel beeldend heel sterk zijn, maar bovendien samen een verhaal vertellen over opgroeien, verveling, het zoeken naar identiteit.

Deze bijzondere fotomap, oplage vijftig, is vanaf 11 oktober voor Euro 975 te koop in onze kunstuitleen. (Meer info: Marie Louise van Nieuwenburg, m.vannieuwenburg@cbk.rotterdam.nl)

Ook bieden wij u de mogelijkheid om uw fotocollectie aan te vullen met werk uit een eerdere fotoeditie van het Centrum Beeldende Kunst (1990), tegen een gereduceerd tarief. Werk van onder anderen: Kim Zwarts, Alex Vermeulen, Henk Tas en Klaas Gubbels.

www.cbkrotterdam.nl

Nieuwe Binnenweg 75
3014 GE Rotterdam