'DE TIJD DRAAIT RONDJES' IN E.M. GALERIE

 

2011.09.05 Nasza Polonia

 

E.M. Galerie in Drachten toont vanaf 18 september tot en met 29 oktober 2011 tekeningen en ruimtelijk werk van Egbarta Veenhuizen. Deze aan de Academie Minerva in Groningen opgeleide en in Friesland wonende kunstenaar toont onder de titel 'De tijd draait rondjes' haar werk, waarin de mens en met name het portret centraal staan.

Egbarta's tekeningen zijn gemaakt met materialen als houtskool, acryl, oilsticks en pastelkrijt.

Zij plaatst haar figuren in een dimensionale of illusionaire ruimte. Er is contact tussen de figuren, maar de aard van het contact en de situatie zijn niet eenduidig te interpreteren. Zij tekent vaak wanneer ze op reis is. Het zijn spontane impressies van de omgeving en de mensen.

 

Eerder deze zomer was haar werk te zien in het Haagse Gemeentemuseum.

 

Tijdens de opening wordt een boek met een selectie van het werk (1990-2010) van Egbarta Veenhuizen gepresenteerd. Het boek met de titel 'Egbarta Veenhuizen. Het raadsel wordt er niet minder om' (full colour, 104 pag.) is onder meer verkrijgbaar in E.M. Galerie.

 

De opening vindt plaats op zondag 18 september a.s. om 15.00 uur en wordt verricht door Machteld van Buren, beeldend kunstenaar.

De expositie loopt van 18 september tot en met zaterdag 29 oktober 2011.

 

 

Elzbieta Middel

E.M.Galerie is gevestigd aan de Heideanjer 8/b in Drachten (op het Kantorenpark aan de A7) en is tijdens deze expositie geopend op vrij en za van 13.00-17.00 uur tijdens exposities en verder na telefonische afspraak (06 22121831).

www.emgalerie.nl