Kunst zonder grenzen


2010.11.03 Nasza Polonia


Poolse kunst in Hilversum

3 november t/m 21 november 2010. Opening: zondagmiddag 7 november om 16:00 uur in aanwezigheid van Ms. Natalia Zweekhorst, afgevaardigde van de ambassadeur van Polen behept met cultuur, promotie en informatie en mevrouw Lin Jooren van der Boor, wethouder cultuur te Hilversum


Deelnemers: Jerzy Beski, Stanis³aw Bia³og³owicz, Aleksandra Herbowska-Matera, Stanis³aw Kilarecki, Joanna Lewandowska, Gra¿yna Michalak-Pelon, Zygmunt Moryto, Zbigniew Pelon, Andrzej Sznejweis, Edward Syty, Aleksandra Govers-Zieliñska


Open: di t/m za van 12.00-17.00 op zondag van 14.00-17.00
Locatie: GSA Galerie, Langestraat 52, Hilversum www.gsagalerie.nl
Contactpersoon: Saskia Klein

 

Met een frequentie van om de twee jaar zijn Poolse exposities in Hilversum en Nederlandse in Opole onder de titel - “Kunst zonder grenzen”- al een mooie traditie geworden. Op 22 juli dit jaar hebben 10 GSA leden in Opole geëxposeerd nu zijn de Polen weer bij ons te gast.

 

Galeria Sztuki Wspolczesnej- Galerie Voor Moderne Kunst- die het werk van de (O)po(o)lse kunstenaars naar Hilversum brengt, is een openbaar cultureel instituut dat contemporaine kunst presenteert en stimuleert. De Galerie houdt zich bezig met het promoten van de Poolse kunst, vooral veel aandacht schenkend aan kunst van kunstenaars uit de omgeving van Opole. Zo gebeurt het ook in het buitenland omdat de galerie samenwerkt met vele kunstinstituten in de wereld.

 

De uitwisseling tussen de GSA en de GSW kwam tot stand door toedoen van Anna Potocka- directrice van de GSW en Aleksandra Govers-Zielinska (van origine Poolse) - lid van GSA. Beide schoolvriendinnen (ze hebben het kunstlyceum in Opole gedaan) werken al meer dan 15 jaar samen, exposities organiserend in veel plaatsen in Nederland en in Opole. Bij de GSA was er een goed draagvlak voor de uitwisseling, er was interesse in de Poolse kunst en het land Polen. De Nederlanders gaan heel graag in de gastvrije, moderne galerie in Opole exposeren en de Polen exposeren graag in de Kunstencentrum van Hilversum.