Polen in de polder

 

2009.03.01 Nasza Polonia

 

Liesbeth Dingemans foto’s van de Poolse gemeenschap in Aalsmeer, Maria Diduch papierkunst, In de vitrines keramiek van Anna Marchwicka. Het Oude Raadhuis Aalsmeer tot 29 maart 2009. do - zo 14 -17.00 uur.

 

Maria Diduch "de groeten uit..."
papierpulpschilderij, 90x90 cm


Maria Diduch is geboren te Lodz op 2 februari 1947. Zij heeft haar opleiding genoten aan de Rijks Kunstacademie W. Strzeminski te Lodz. Daar studeerde ze in 1973 cum laude af met diploma’s in schilder- en beeldhouwkunst en in modeontwerp. In dat zelfde jaar verhuisde ze naar Nederland. Zij is lid van de Gemeenschap Beeldende Kunstenaars, GBK Arnhem..

 

Haar werkzaamheden variëren van schilderkunst, grafische kunst, artistieke boeken tot objecten en installaties.


Maria Diduch exposeert regelmatig in veel verschillende landen en haar werken maken deel uit van de collecties van meerdere musea. In 1996 heeft de jury van “The 3rd International Graphic Art Exhibition” in Stockholm haar werk met de Gouden Medaille bekroond. Twee van haar werken werden genomineerd voor De Grote Prijs van Koningin Fabiola in het kader van de “8e en de 10e Internationale Kantbiënnale, van heddengadse kunst” in Brussel. In 1998 een van deze ruimtelijke werken, installatie “Clair de Lune”, heeft de Bronzen Klos ontvangen. In 2002 is aan een van Maria Diduch’s monumentale werken, de installatie “De Tederheid van het Bestaan”, de Grote Prijs Koningin Fabiola toegekend.


http://www.kunstencultuuraalsmeer.nl/